Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Balkoni in terase
21.12.2009
Zimska pravljica

Zimska pravljica

Balkoni so tisti, ki jih pri krašenju domov v predprazničnem času najbolj zanemarjamo.

09.12.2009
Viteške zvezde: veliki cvetovi močnih barv

Viteške zvezde: veliki cvetovi močnih barv

V kratkih zimskih dneh hlepimo po močnih, žarečih barvah in velikih cvetovih, saj v spominu bledijo prizori jesensko obarvanega listja, naše sobne prijateljice pa nam ne ponujajo zadosti cvetočega obilja.

03.11.2009
Zaščita pred mrazom

Zaščita pred mrazom

Kako zaščititi balkonske trajnice in grmovnice, ko pritisne mraz? Še najbolj jim škodujejo suh mraz brez snega, zimsko sonce, ki zemljo izsuši, nizka zračna vlaga in hladen veter, ki zrak dodatno ohladi.

02.11.2009
Novembrska barvitost

Novembrska barvitost

Kar je spomladi april, je jeseni november. Včasih deževen, hladen ozaljšan s prvo slano, vetroven, spet drugič topel, kot bi pozabil pogledati na koledar.Vendar je tu in sprejeti ga moramo takšnega, kot je, čeprav jih poznam kar nekaj, ki bi ga najraje kar preskočili.

08.10.2009
Jesenski šopek v cvetličnem lončku

Jesenski šopek v cvetličnem lončku

Namesto šopka si sredi mize na terasi ali v vrtni uti pripravimo čudovito jesensko cvetočo zasaditev. Jesenski podleski so lepi, tako na vrtu kot v cvetličnih koritih.

25.09.2009
S sadjem obloženi balkoni

S sadjem obloženi balkoni

Obiski tržnice v septembru so kljub njenemu običajnemu vrvežu in pisani podobi drugačni.

14.08.2009
Avgustovske razglednice

Avgustovske razglednice

Kar je, je, bi lahko rekli. Za kakršnokoli zasaditev korit in cvetličnih posod na terasah in balkonih smo se odločili, zdaj v avgustu je cvetje najlepše, najbolj razraslo in barvito.

01.08.2009
Razkošje zelišč v lončkih

Razkošje zelišč v lončkih

Razlogov, zakaj bi gojili dišavnice in zelišča v posodah, je več. Marsikdo želi imeti nekatere začimbe vedno pri roki, posušene se nikakor ne morejo kosati s sveže odtrganimi, nekaterih redkejših dišavnic na trgu ali v zelenjavnih trgovinah sploh ne poznajo, veliko ljudi pa se odloči za začimbne rastline zgolj zato, ker jih privlači njihov videz.

01.08.2009
Odžejajmo žejne

Odžejajmo žejne

Odpravljamo se na dopust in vsako poletje se vedno znova vsi, ki imamo rastline posajene na balkonih in okenskih policah, srečujemo s težavo, kako rastlinam zagotoviti dovolj vlage.

01.07.2009
Ne diši samo roženkravt

Ne diši samo roženkravt

Izvedo naj vsi na vasi,kje dobil sem rožmarin,roženkravt in nagelj rdečiv tihi noči za spomin. Roženkravt, vtkan v številne narodne pesmi in običaje, nas že dolgo spremlja na sončni strani Alp.

< 1 2 3 4 5 6 7 > >>
November 2014

November 2014

RSS Facebook

© 2012 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane