Piškotki

Da bi vam lahko nudili popolno uporabniško izkušnjo, uporabljamo "piškotke" (cookies).
Z nadaljnjo uporabo našega portala se strinjate z uporabo piškotkov.

Zelenjavni vrt
25.01.2010
Pravilna izbira semen

Pravilna izbira semen

Januarja na zelenjavnem vrtu nimamo nobenih opravil. To pa je čas, ko razmišljamo, kakšen zelenjavni vrt bomo letos zasnovali, katero zelenjavo bomo potrebovali in tudi koliko.Naredimo shemo na papirju in napišemo seznam rastlin, ki jih nameravamo gojiti.

12.01.2010
Brogovita

Brogovita

Menda ni vztrajnejših plodov, kot so brogovitini. Ko pride zima in vse listje že odpade, se plodovi na vejah brogovite bleščijo še bolj rdeče kot sicer.

05.01.2010
Slez

Slez

Podobno kot bezeg in lipo so včasih cenili tudi slez, saj ni manjkal na nobeni kmetiji.Slez je nezahtevna rastlina.

29.12.2009
Da bi imeli krompir

Da bi imeli krompir

Čeprav krompir navadno gojijo na velikih njivah, ga mnogi vrtičkarji še vedno radi sadijo na svojih vrtovih.

29.12.2009
Pečena krompirjeva pita

Pečena krompirjeva pita

Krompir je poleg pšenice, riža in koruze eno najpomembnejših živil in eno redkih, ki lahko samo preživlja človeka, četudi bi se hranil le z njim. Za pečeno krompirjevo pito potrebujemo: 1 kg krompirja (6 srednje velikih gomoljev) sok polovice limone 3 čajne žličke masla srednje veliko čebulo, praženo 4 velike stroke česna, zmlete pol čajne žličke soli pol čajne žličke zmletega popra 30 dag lososovih filejev, narezanih prečno v polcentimetrske koščke 2 skodelici zdrobljenega sira grojerja četrt skodelice sveže naribanega parmezana jajce skodelico sladke smetaneKrompir olupimo in potopimo v veliko posodo z ledeno mrzlo vodo, pomešano s sokom pol limone.

04.12.2009
Zeliščna darila

Zeliščna darila

Kadar nanese beseda na drobne pozornosti in darila, ki jih podarimo ob različnih priložnostih, je vredno razmisliti tudi o zeliščih.

24.11.2009
Likerji in grenčice

Likerji in grenčice

Marsikdo med vrtičkarji je doma že pripravil v žganje namočeno vinsko rutico ali pelin.

23.11.2009
Sadno drevje na majhnem vrtu

Sadno drevje na majhnem vrtu

Ker so slovenski vrtovi majhni, sadno drevje pa potrebuje veliko prostora in hrane, moramo dobro premisliti, preden se lotimo sajenja sadnih dreves. Premisliti moramo tudi, katero vrsto sadja bomo izbrali: sadno drevje (hruške, češnje, jablane, slive), lupinarje (orehe, lešnike ipd.), grmasto jagodičje (maline, ribez, kosmulje, robide) ali nizko prekrovno jagodičje (jagode, brusnice).

12.11.2009
Brinove jagode

Brinove jagode

Brin je tesno povezan z ljudmi. Je med prvimi prebivalci zaraščajočih se travnikov, srečamo ga povsod tam, kjer so ljudje zapustili zemljo in domove.

06.11.2009
Zeljni zrezki

Zeljni zrezki

Če posadimo različne sorte zelja, lahko poskrbimo, da imamo zelje na krožniku kadar koli v letu: posadimo hitro rastoče, poletne sorte zelja in tiste, ki zorijo pozno v jesen in prezimijo na prostem. Za zeljne zrezke potrebujemo: 1 kg zeljnih listov maslo ali olje žlico čebule žlico peteršilja 15 dag drobtin noževo konico zmlete kumine 4 stroke česna 2 jajci sol, poperZa paniranje: 2 do 3 žlice moke 2 jajci skodelico drobtin žlico oljaZeljnim listom porežemo rebra (trdi sredinski del) in jih prevremo v slani vodi.

< 10 11 12 13 14 15 16 > >>
Maj 2015

Maj 2015

RSS Facebook

© 2012 Salomon d.o.o.

Vse pravice pridržane